FAQ

 • Hva er Rentesjekk?
  Rentesjekk er en tjeneste som hver måned automatisk sjekker om du betaler for mye for boliglånet ditt, og hvilke banker som gir deg størst besparelse. I motsetning til de fleste andre tjenester baserer vi oss kun på hva brukerne faktisk betaler for boliglånet sitt, ikke listepriser som bankene selv har oppgitt på f.eks. Finansportalen. Hvis du betaler mer enn nødvendig, og ikke selv ønsker å kontakte bankene, kan vi be dem sende deg tilbud, forutsatt at deres tilbud er minst 5.000 kr rimeligere enn det du har i dag.

 • Hvorfor er Rentesjekk viktig for meg?
  Over tid vil rentene i hver bank endre seg, og det er ikke sikkert at banken din setter ned renten automatisk. I tillegg kan boligverdien din øke over tid. Eksempelvis kan du ha gått fra opprinnelig over 75% belåningsgrad, til å være under nå. Dette kan gi store utslag for renten din, men det er ikke sikkert at banken din er klar over at din sikkerhet nå er mye bedre. Vi sjekker både rentenivå og boligverdi automatisk hver måned, slik at du alltid vet hvordan du ligger an.

 • Hvordan finner dere ut hva jeg burde betale?
  Vi sammenligner profilen din med andre i databasen vår som har omtrent samme lånebeløp, innenfor samme belåningsgrad og i samme område. For å finne ut hvilken belåningsgrad du har, kjøper vi hver måned inn boligverdiestimater fra profesjonelle leverandører. Da er det lett å se hva hver bank tilbyr i faktisk rente for personer med lignende profil som deg.

 • Er dere nøytrale i forhold til banker/boliglånsagenter?
  Ja. Dersom du har krysset av for å motta tilbud, formidler Rentesjekk.no opplysningene dine til alle banker og boliglånsagenter som ønsker å være med og kjempe om deg som kunde. Rentesjekk.no mottar ikke noen form for kickback eller incentiver, utover godtgjørelsen vi mottar for å formidle opplysningene dine.

 • Koster dette noe?
  Nei, tjenesten er gratis.

 • Kan jeg melde meg av?
  Ja, du kan når som helst melde deg av. Alle data vi har om deg blir da slettet.